Esittely


Kemin Moottorivenekerho ry on vuonna 1958 perustettu veneseura, jonka kotisatama on Kemi. Kerhon toiminnasta vastaa sääntöjen mukaisesti 9 hengen hallitus. Kerhon jäsenmäärä oli vuonna 2022 runsaat 70. Kemin Moottorivenekerhon toiminnan tarkoituksena on tukea jäsentensä veneilyharrastusta ja vapaa-ajan viettoa sekä yleisemmin edistää veneilytaitoja ja turvallisempaa veneilyä Perämerellä.  Yhdistyksen voimassaolevat säännöt on 29.1.2020 hyväksytty Patentti- ja rekisterihallituksessa.

Säännöt 3 §:

Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää harrastusta veneilyyn ja kehittää tietoa ja taitoa vesillä liikkumiseen, toimia yhdyssiteenä veneilystä ja saaristoretkeilystä kiiinnostuneiden keskuudessa sekä järjestää retkeilytoimintaa.

Tavoitteidensa edistämiseksi kerho järjestää yhteisiä veneretkiä, jäsenilleen koulutustilaisuuksia sekä veneiden katsastusta kerhon omien koulutettujen katsastusmiesten toimesta. Vuonna 2021 katsastettuja veneitä oli kaikkiaan noin 25 kpl.


Kemin Moottorivenekerhon tukikohta on Perämeren Kansallispuiston alueella Pensaskarin saaressa, jossa kerholla on ollut maja Metsähallitukselta vuokratulla maalla jo 1970-luvulta alkaen. Pensaskarin tukikohtaa pidetään yllä kesän mittaan talkoovoimin ja viime vuosien suurena ponnistuksena on ollut kokonaan uuden majan rakentaminen ja entisen purkaminen.


Koska Kemin Moottorivenekerhon tukikohta sijaitsee Perämeren Kansallispuiston alueella, kerho toimii luonnollisesti kiinteässä yhteistyössä Metsähallituksen kanssa. Kerho huolehtii osaltaan saaren siisteydestä sekä edistää kansallispuiston tavoitteiden toteutumista Metsähallituksen ohjeiden mukaisesti.


Säännöt pdf-tiedostona